Corona

Beste hardloopleden.
De situatie rondom het Corona virus is zo snel verslechterd dat het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen. Om deze redenen zijn we genoodzaakt tot en met 31 maart alle trainingen af te gelasten. Dat geldt ook voor de (halve) marathonclinics. Zodra de inzichten veranderen horen jullie dat uiteraard. We balen er enorm van, maar ‘het is wat het is’. Blijf gezond en hopelijk snel weer tot ziens! Het bestuur.

24 mei 2020

2 juni start RCL weer met de intervaltrainingen
Het is zover! Het is weer toegestaan om als loopclub samen te trainen.
We moeten ons wel aan de regels houden. Anderhalve meter afstand houden is natuurlijk best wel lastig en daarom hebben de trainers en het bestuur afgelopen dinsdag een proeftraining gedaan onder leiding van Freddie Spanhak. Daarin hebben we geoefend met een paar simpele maatregelen om afstand te bewaren, ook tot omstanders. De proeftraining is goed verlopen en we durven het aan om de trainingen op de maandag, dinsdag en donderdag weer op te pakken. De duurlopen op de zondag stellen we voorlopig nog uit. Het is volgens ons te moeilijk om tijdens de duurloop de anderhalve meter in acht te nemen en het is ook voor de medeweggebruikers niet prettig om een grote groep lopers tegen te komen.

Locatie trainingen
Maandag- en donderdagtraining: locatie den Alerdinck (ongewijzigd)
Dinsdagavondtraining: locatie is gewijzigd.  SVI De Siggels ligt midden in een woonwijk. De groepen zouden dan eerst midden door de woonwijk moeten lopen voordat je ergens bent waar het rustig is.
Startlocatie dinsdagavond is: Oude Marslaan. Dit is de nieuwbouw achter Zandhove. Hier kun je makkelijk komen, lopend op de fiets of met de auto. 
https://www.google.nl/maps/@52.4792907,6.1314279,16z
Er is voldoende parkeergelegenheid voor de auto’s. Bij het binnen rijden van de nieuwbouwwijk, kun je links direct je auto kwijt aan de kant van de weg.

Training start een kwartier later
Het is de bedoeling dat je er zelf voor zorgt dat je ingelopen bent. Dit kun je doen door naar de locatie toe te lopen, maar je kunt ook op de locatie inlopen. De trainingen starten daarom een kwartier later.
Maandag: 13.30 uur
Dinsdag: 19.45 uur
Donderdag: 19.15 uur

Aanmelden
Het maximum aantal lopers per groep is 12.  Het aantal trainers wordt hierop afgestemd.
Om te weten hoeveel trainers er nodig zijn, willen we graag de eerste keer weten op hoeveel lopers we kunnen rekenen.  Geef je daarom eenmalig op voor de eerste training. Doe dat uiterlijk 29 mei, zodat we genoeg tijd hebben om e.e.a. voor te bereiden.  
Stuur een mail naar info@rcl98.nl  met je naam, groep (A, B of C) en de datum van de training.  (2 juni, 4 juni en/of 8 juni)

Regels die worden gehanteerd tijdens de training

 • Minimaal 2 meter afstand (voor de zekerheid hanteren we 2 meter)
 • Niet inhalen tijdens de tempo’s, wel indien nodig tijdens de pauzes tussen de tempo’s
 • Niet spugen of neus leegmaken
 • Let op elkaar en attendeer elkaar er op als er iets mis gaat. De trainer geeft alleen de training en is geen politieagent, het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid er een succes van te maken.
 • Gezamenlijk kunnen we dit tot een succes maken

Aandachtspunten

 • Volg altijd de aanwijzingen van de trainer. De trainers zullen uitleggen wat de maatregelen zijn om afstand te bewaren. Luister daar goed naar!
 • Geen kleedkamer, dus ook geen toilet aanwezig
 • Vermijd fysiek contact met andere lopers en hun spullen
 • Raak zo min mogelijk je gezicht aan
 • Uitsluitend de trainers mogen attributen gebruiken en aanraken
 • Gebruik alleen je eigen spullen zoals handdoek en bidon
 • Blijf altijd bij je eigen trainingsgroep
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging
 • Was voor en na de training je handen
 • Ga na je training meteen weer naar huis, doe je dat niet dan loop je kans op een boete. Samen sporten mag wel, maar samenscholingen mogen niet.

7 juli 2020 update

De trainingen starten weer op de reguliere tijden en locaties

Op 1 juli heeft de overheid de coronamaatregelen weer versoepeld. Voor RCL verandert er niet zoveel. De 1,5 meter maatregel blijft van kracht. Bij overtreding van die regel loop je kans op een flinke boete en aantekening op je strafblad. Wat we ook zien is dat de maatschappelijke acceptatie van sporten in groepen in de open lucht is toegenomen. Ook dat speelt in de overwegingen van het bestuur een rol, we willen immers niet mensen schrik aanjagen of de club een slechte naam bezorgen. Alles overwegende hebben we besloten dat ingaande 12 juli de trainingen op de zondag, dinsdag en donderdag weer op de reguliere locaties en tijdstippen beginnen. Maar we blijven het benadrukken: neem de 1,5 m afstand in acht, ook tot omstanders, voor je eigen gezondheid en die van anderen.

Facebooktwitter